Image

Over Docx

De manier waarop een tekst is geschreven, 'zegt iets' over de schrijver en 'doet iets' met de lezer. Dat maakt het ook zo ingewikkeld.

Komt jouw boodschap wel écht over? Een spelfout kan onterecht de indruk wekken dat je onzorgvuldig bent. Een ongelukkige zinsopbouw of woordkeuze kan een heel verkeerde boodschap meegeven. En een tekst die niet 'lekker' leest of niet aansluit op de doelgroep? Die heeft zelden het gewenste effect.

Het gaat om het kiezen van de juiste woorden. Docx helpt je graag met het schrijven of aanscherpen van jouw teksten. Elke tekst is welkom: lang, kort, commercieel, informatief, formeel, informeel en voor elke doelgroep.

Over Melanie

Melanie van der Linden (1990, Rotterdam).

Ik ben opgeleid tot historicus – een vak waarin je héél veel leest en schrijft. Na mijn studie geschiedenis (EUR) deed ik een periode wetenschappelijk onderzoek (VU). Ik bracht tijd door in archieven, deed brononderzoek en schreef hierover. Als wetenschapper was het cruciaal om mijn zinnen zo scherp en concreet als mogelijk te formuleren.

Na enkele jaren in de academische wereld, maakte ik de overstap naar de creatieve wereld. Ik ging aan de slag als tekstschrijver bij een grafisch bedrijf. Vanaf dat moment moesten mijn teksten vooral prikkelen of aansporen.

Nu, als freelance tekstschrijver, combineer ik beide werelden. Ik werk planmatig en doelgericht, altijd met het beoogde publiek in gedachten. Pas als de basis goed is, zorg ik ervoor dat de tekst ook nog lekker leest.